Vad är en Festkalender?

Har du någonsin varit på Purim-maskerad eller ätit iftar? Vet du hur man firar Diwali och Marie bebådelsedag? 

Världen är full av spännande högtider. I skolan har du kamrater som firar alla möjliga fester och det är roligt att veta när det är dags att önska varandra glad fest. 

Med hjälp av festkalendern har du koll på både fester och fastor. Kalendern är gjord i Helsingfors och på bilderna ser du firande barn i staden.

I kalendern berättar vi också om hur man kan fira fester, men det är bra att komma ihåg att varje familj firar – eller låter bli att fira – på sitt eget vis. För endel är religiösa traditioner viktiga, för andra kulturhistoriska. I kalendern finns inte instruktioner för firande, utan exempel.

Festkalendern har skapats av Ad Astra r.f. (www.ad-astra.fi) och Fokus r.y (www.kulttuurifoorumi.fi).

Beställ den tryckta väggkalendern

Väggkalendern för läsåret 2021-2022 kan beställas genom att fylla i beställningsformuläret. Priser: 1-4 kalendrar 10 €/st, 5-10 kalendrar 9 €/st och 10-100 kalendrar 8 €/st. Postningskostnader tillkommer. Kalendrarna skickas ut i början av augusti.   

Beställ sagoboken Lilla festboken: Jadekaninens gryta som innehåller tolv spännande sagor om fester. Passar förskola, daghem och hem. Lilla festboken: Jadekaninens gryta kostar 24,90 € /st + postning. Beställ via förlaget www.litorale.fi   

Vi tackar för understöd:

Stiftelsen Tre Smeder
Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne
Svenska Kulturfonden
Undervisnings- och kulturministeriet
Utbildningsstyrelsen
Helsingfors stad
Museiverket
Emelie och Rudolf Gesellius fond
William Thurings stiftelse