Vad är en Festkalender?

Har du någonsin varit på Purim-maskerad eller ätit iftar? Vet du hur man firar Diwali och Marie bebådelsedag? 

Världen är full av spännande högtider. I skolan har du kamrater som firar alla möjliga fester och det är roligt att veta när det är dags att önska varandra glad fest. 

Kalendern är gjord i Helsingfors och på bilderna ser du firande barn i Finland. Med hjälp av festkalendern har du koll på både fester och fastor.

I kalendern berättar vi också om hur man kan fira fester, men det är bra att komma ihåg att varje familj firar – eller låter bli att fira – på sitt eget vis. För endel är religiösa traditioner viktiga, för andra kulturhistoriska.

Festkalendern har skapats av Ad Astra r.f. (www.ad-astra.fi) och Fokus r.y (www.kulttuurifoorumi.fi).

Beställ den tryckta väggkalendern

Väggkalendern för läsåret 2022-2023 kan beställas genom att fylla i beställningsformuläret. Priser: 1-4 kalendrar 10 €/st, 5-10 kalendrar 9 €/st och 10-100 kalendrar 8 €/st. Postningskostnader tillkommer. Kalendrarna skickas ut i början av augusti.   

Beställ sagoboken Lilla festboken: Jadekaninens gryta som innehåller tolv spännande sagor om fester. Passar förskola, daghem och hem. Lilla festboken: Jadekaninens gryta kostar 24,90 € /st + postning. Beställ via förlaget www.litorale.fi   

Vi tackar för understöd:

Stiftelsen Tre Smeder
Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne
Svenska Kulturfonden
Undervisnings- och kulturministeriet
Utbildningsstyrelsen
Helsingfors stad
Museiverket
Emelie och Rudolf Gesellius fond
William Thurings stiftelse
Lisi Wahls stiftelse