Takaisin kalenteriin

Ridvánin ensimmäinen päivä

Ridván on kaksitoista päivää kestävä iloinen juhla! Ridvánin ensimmäisenä, yhdeksäntenä ja kahdentenatoista päivänä kaikki bahá’ít pyrkivät saamaan työstä ja koulusta vapaata, sillä nämä kolme päivää ovat pyhäpäiviä.

Ridvánin ensimmäisenä päivänä ystävät ja perheet tapaavat ja rukoilevat yhdessä sekä muistavat Bahá’u’lláhin elämää ja Hänen tehtäväänsä. Bahá’u’lláh on bahá’ílle Jumalan suuri sanansaattaja. Ridván-juhlaan kuuluu musiikkia, laulua ja muita esitelmiä kuten draamaa. Ridvánin ensimmäisenä päivänä muistetaan päivää, jolloin Bahá’u’lláh saapui Najíbíyyihn ihmeelliseen puutarhaan Bagdadissa. Puutarha oli täynnä kauniita vihreitä kasveja, puita, värikkäitä kukkia ja ruusuja. Puutarha nimettiin Ridvániksi, joka tarkoittaa paratiisia.

Puutarhassa lukuisat ihmiset halusivat tavata Bahá’u’llahin. He olivat kuulleet, että Ottomaanien hallitsijat pakottivat hänet matkustamaan pois ja halusivat hyvästellä hänet. Puutarhassa hän otti vastaan kaikki nämä ihmiset, jotka olivat hänen ystäviä ja murheissaan halusivat hyvästellä häntä. Ridvánin yhdeksäs päivä muistuttaa päivää, jolloin Bahá’u’lláhin oma perhe saapui puutarhaan ja kahdestoista päivää, jolloin koko perhe lähti pitkälle matkalle kohti Konstantinopolia.

Kun Bahá’u’lláh oltiin karkottamassa Bagdadista Konstantinopoliin vuonna 1863, Najíbíyyihn puutarhassa kokoontuneille Hän julisti olevansa Jumalan sanansaattaja. Hän kertoi heille antamansa oppien olevan jatkoa aikaisemmille suurille uskonnoille. Hän halusi opettaa uuden yhteiskunnallisen järjestelmän, jossa ihmiskunnan moninaisuus saisi kukkia ja joka johtaisi rauhaan ja hyvinvointiin. Hänen tärkein sanomansa ihmisille oli: ”Maapallo on vain yksi maa ja ihmiskunta sen kansalaiset”.

Takaisin kalenteriin